Duurzaam transport: geen vuiltje aan de lucht

Zou het niet handig zijn als je je vrachtwagen zou kunnen inruilen voor een brandschone truck en te kiezen voor duurzaam transport? Bijvoorbeeld via de nog te ontwerpen site wegmetmijnvervuiltruck.nl (denk er het melodietje van ikwilvanmijnautoaf.nl bij). Uiteraard met een schappelijke bijbetaling. Dan kun je voortaan met een smetteloos geweten in de Randstad rijden, de regio die in de media jaar na jaar een van de vuilste gebieden van Europa word genoemd.

Duurzaam transport met Elektrisch rijden

Waarschijnlijk komt zo’n praktische website er nooit. Maar duurzaam transport is wel degelijk nodig. Fijnstof kost immers mensenlevens. En onder meer door de uitstoot van CO2 verandert het klimaat dramatisch. Gelukkig gebeurt er genoeg op het gebied van duurzaam transport. Dan hebben we het over transport dat niet gebruik maakt van vervuilende fossiele brandstoffen, maar van elektriciteit of een combinatie van elektriciteit en schonere vormen van brandstof. Zo rijden er momenteel in een paar steden elektrische minitrucks met een actieradius van 150 km. Weliswaar zwaar gesubsidieerd, maar toch. Er zijn ook al trucks ontwikkeld met zonnepanelen op het dak.

Alphen aan den Rijn

duurzaam transport

Lessgo gelooft heilig in duurzaam transport. Per slot van rekening kan geen vis zonder schoon water en geen mens zonder schone lucht. Daarom bevoorraden wij de binnenstad van Alphen met zero-emissie vervoersmiddelen: elektrische busjes en boten, bakfietsen, cargobikes en fietsen. En we werken met andere bedrijven samen aan de innovatie van steeds slimmere, groene vervoersmiddelen.

Intelligente logistiek

Schone lucht is weliswaar een levensvoorwaarde, maar voor een prettig stadsmilieu is er meer nodig. Zoals minder vrachtverkeer, en dus minder verkeerslawaai en andere verkeersoverlast. Met behulp van de nieuwste IT-technologie en met onze milieuvriendelijke vervoersmiddelen kunnen wij de bevoorrading van Alphen efficiënt en schoon managen. Dat scheelt een hoop zinloos verkeer en een hoop nodeloze transportkosten.

Hub

Wij bundelen de lading van verschillende transporteurs in onze hub aan de stadsrand. Daarvandaan vervoeren we de pakketten naar de geadresseerden, zonder ook maar een spoor uitlaatgas achter te laten. We komen in elke uithoek van Alphen en verder.

Met ons groene vervoer halen we ook zendingen in Alphen op die naar klanten elders in Nederland moeten. Ook dat doen we efficiënt. Vervolgens kunnen transporteurs de goederen vanuit onze hub laden en naar de juiste bestemming brengen. Duurzaam transport dus en ook nog eens economisch verantwoord!

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Maak gerust met ons een afspraak!

Onze partners

Lessgo zweert bij samenwerking met professionele pioniers, mensen die dwars en doelgericht zijn.

Contact