Duurzame mobiliteit

Verplaatsten we ons vroeger zorgeloos, nu letten we er steeds vaker op dat we zo min mogelijk CO2 en andere kwalijke stoffen uitstoten. Duurzame mobiliteit heet dat. Voor bedrijven is het nog niet zo makkelijk dat te realiseren. Daarvoor heeft Lessgo in Alphen aan den Rijn een oplossing.

Wij, wereld, winst

Duurzame mobiliteitOns verplaatsen doen we allemaal. We lopen, fietsen, rijden, varen en vliegen om iemand te bezoeken, iets te vervoeren, te winkelen, een luchtje te scheppen, vakantie te houden; er zijn legio redenen voor. Eigenlijk is mobiliteit de smeerolie voor het functioneren van onze samenleving.

Onder meer in verband met de klimaatdoelstellingen van Parijs stelt de overheid daar tegenwoordig eisen aan en spreekt dan van duurzame mobiliteit. Dat is een schone manier van voortbewegen. Die is beter voor onze gezondheid, het leefmilieu en het klimaat. Een win-win-winsituatie dus.

Zonder transport staat alles stil

Nu wil iedereen graag mobiel zijn, maar ook bereikbaar. Zeker voor bedrijven is dat laatste van levensbelang. Daarom moeten de kosten van duurzame mobiliteit niet de pan uitrijzen. De economie moet wel blijven draaien.

Lessgo weet dat de economie de nek om wordt gedraaid als goederenvervoer verboden wordt. Maar wij zijn ons er ook van bewust dat niemand gebaat is bij CO2-uitstoot, vervuiling, verkeersopstoppingen en (verkeers)lawaai.

Hoe komen goederen dan de stad in? Daarvoor heeft Lessgo aan de rand van de stad, bij wegen en water, een goed bereikbare hub. En we beschikken over milieuvriendelijke vervoersmiddelen. In de hub kunnen goederen gelost en geladen worden. Daarvandaan vervoeren wij de goederen met (elektrische) fiets, bakfiets, elektrisch busje of elektrische boot naar bedrijven en instellingen in Alphen. Niet pakket voor pakket, maar in bundels. Onze vervoersmiddelen tref je zelden leeg aan. Ook niet op de terugweg. Dan nemen onze vervoerders zendingen van Alphense bedrijven mee die bestemd zijn voor buiten Alphen.

Toekomst

In samenwerking met andere bedrijven werken wij hard aan de ontwikkeling van nog slimmere, integrale oplossingen om de vervuiling en verkeersdruk in de binnenstad te minimaliseren. Ons doel is vervoer dat helemaal geen CO2 of andere vervuiling meer veroorzaakt, en dat zich geruisloos verplaatst. Dan is er pas echt sprake van duurzame mobiliteit. Wil je hier meer over weten of eens met ons in gesprek komen? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze partners

Lessgo zweert bij samenwerking met professionele pioniers, mensen die dwars en doelgericht zijn.

Contact