Groene stad

Wonen en werken in een groene stad

Wie wil dat nou niet, iedereen wil toch wonen en werken in een groene stad? We weten allemaal dat het klimaat achteruit gaat. Helaas zijn wij zelf één van de grote boosdoeners. Vier jaar geleden tekenden 194 landen een klimaatverdrag in Parijs. Op die manier stemden zij ermee in om de menselijke beïnvloeding tegen te gaan.

Wereldwijd werd het gezien als een stap in de goede richting en zou er veel moeten veranderen. Maar er is veel kritiek op het verdrag. Het zou niet genoeg eisen stellen om de klimaatverandering tegen te gaan. Maar als we allemaal het initiatief zouden nemen om bewuster te worden van onze eigen keuzes, dan zou het al een hoop schelen.

Ga maar eens even na… hoe vaak pak je de auto naar het werk? En is het echt altijd nodig om met de auto te gaan. Pak eens wat vaker de fiets! Dat is nog gezonder ook, helemaal als je je bedenkt dat jij in ieder geval geen CO2 uitstoot. Wij zeggen een goed begin voor een groene stad.

Buiten dat wijzelf als particulier CO2 uitstoten, komt het natuurlijk ook door het transport. Er rijden regelmatig bestelbusjes en vrachtwagens door de straten en over de weg. Stiekem vinden we het allemaal erg vervelend. Weer een vrachtwagen die in de weg zit. Want ja, ook zij rijden op de spitstijden en meerdere malen op een dag.

Een slimme oplossing

Wij van Lessgo en de verschillende partners die zich al hebben aangesloten, hebben daar goed over nagedacht. Wij bundelen de goederen en rijden zo efficiënt mogelijk. Zo stippelen wij slimme routes uit, gaan met een volgeladen bus heen en komen met een volgeladen bus terug. Jij krijgt je bestelde pakketten en op de terugweg halen wij die van anderen weer op. Niet geheel onbelangrijk, dit gebeurt allemaal elektrisch. Daardoor wordt CO2 uitstoot flink verminderd.

Ook vermijden wij spitstijden en maken wij afspraken met de leveranciers om het aantal leveringen te verminderen. Zo ontvang je alsnog op tijd de bestelde orders en word je minder vaak van het eigen werk afgehouden. Groen transport, een goed begin van een groene stad. Wil je hier meer over weten of met ons in gesprek komen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Contact