In ’t zonnetje..

De Bink

Wie Leiden zegt, zegt De Bink. Al bijna 140 jaar is deze drukkerij (maar ze doen nog veel meer) een begrip tot in de wijde omtrek. “We stonden al te drukken toen er nog geen elektriciteit was.”

Waar het ooit begon met briefpapier en visitekaartjes voor de heren  professoren is het nu een veelzijdig bedrijf, waar Marco van der Krogt als één van de vier managementleden leiding aan geeft. “Het is mooi om vanuit een lange traditie samen te werken en aan een merk te blijven bouwen.”

Marco richt zich vooral op innovatie en nieuwe projecten. Naast het maatschappelijk verantwoord ondernemen is er veel aandacht voor duurzaamheid en milieu. “We werken in een wat veel mensen denken vervuilende industrie en produceren zelf van a tot z. We hebben dus veel aandacht voor het werken met milieuvriendelijke grondstoffen en materialen die we kunnen recyclen. Persoonlijk vind ik dat niet meer dan logisch. Deze manier van werken zit ingebakken in onze mentaliteit.”

Maar Marco merkt dat dit nog niet overal vanzelfsprekend is. “Ik blijf constant in gesprek met onze klanten en partners om het beter en slimmer te doen. Zelf noem ik dat ‘social return’: samen kijken hoe we het milieu zo min mogelijk belasten.”

Zo werd hij door een goede relatie op Lessgo geattendeerd. Wat begon als aftasten groeide al snel uit tot een fijne samenwerking. “Lessgo opereert in een gebied waar veel klanten van ons zitten. Er is bijna dagelijks contact en de samenwerking is gewoon erg makkelijk en snel.”

“Ik kijk dan ook heel graag samen verder naar de toekomst en ik hoop dat dit soort initiatieven in heel Nederland er gaan komen. We moeten het met z’n allen oplossen!”

 

Contact