In ’t zonnetje

Drukkerij Holland

Drukwerk zonder zorgen, dat is hun uitgangspunt. Een filosofie die al gold vanaf 1980, toen de vader van Herrejan Veenema het bedrijf overnam, en nog steeds actueel is aan de Magazijnweg, waar Herrejan nu zelf de kar trekt. “Wij zijn een grote drukker met een klein team. Dat maakt ons ook bijzonder: we zijn heel compact, maar hebben alles in huis!”

Het voordeel van zelf produceren is dat je ook kan bepalen hoe je produceert. “Het is nu wel echt duurzaamheid dat de klok slaat bij ons. Ik durf te zeggen dat het ook in ons dna zit; het is vanzelfsprekend geworden.”

Misschien wel het meest aansprekende voorbeeld hiervan is ‘Veezel’: circulair papier (uit Nederland) op basis van lokaal bermgras en gerecyclede materialen. “We willen mensen laten zien waar hun papier vandaan komt.” Dat klinkt misschien een beetje als een missie, maar voor Herrejan is het niet meer dan normaal. Dat is ook de reden dat Holland als bedrijf zich is blijven doorontwikkelen op het gebied van energieverbruik en vervoer. “Wie a zegt moet ook b zeggen.”

“We hebben een gemeenschappelijk belang, daarom vind ik het ook zo belangrijk om met veel mensen in contact te blijven, samenwerkingen aan te gaan en te kijken waar je elkaar vindt in je ideaal.”

Of dat ook het uitgangspunt is voor de samenwerking met Lessgo, blijkt een overbodige vraag. “Het fijne aan onze samenwerking is dat we goed met elkaar in gesprek blijven, maar vooral dat we allebei hetzelfde denken; niet in ’t nu, maar met een blik op de toekomst. Zo zocht ik een partner die voor ons, om de week, een aantal nieuwsbrieven kon afleveren. Eigenlijk was de plaats van bestemming toen voor Iwan te ver uit de regio, maar hij is er toch voor gegaan, heeft met ons meegedacht en heeft het voor elkaar gekregen.

En zo geldt dat voor alles: door samen te werken zet je samen stappen!”

 

Contact