In ’t zonnetje..

Apics Flexjobs

Het duurde even voor we hem spraken, want hij is een drukbezet man. Wij kennen Gerrit Loopstra vooral via Apics Flexjobs, maar daarnaast ‘bestiert’ hij nog een drietal andere bedrijven. De rode draad hierbij is de bemiddeling van personeel. Of het nu gaat om productie en logistiek, kwaliteitsingenieurs in de offshore of studenten die particulieren helpen aan huis; Gerrit is van alle markten thuis. “Bemiddelen is iets wat me altijd in het bloed heeft gezeten. Ook naast mijn werk vind ik het leuk om mensen met elkaar in contact te brengen.”

“Wat ons, bij Apics Flexjobs, bijzonder maakt is dat we werken met een vaste pool van mensen die bij ons in dienst zijn. Dit zorgt voor continuïteit, terwijl we tegelijkertijd heel flexibel zijn, ook als het om een contract gaat dat van kortere duur is.” Dat Gerrit en zijn team veel meer doen dan bemiddeling blijkt uit de ondersteuning die zij hun mensen bieden. “Er schuilt een idealist in mij. Ik wil zorgen dat onze mensen het goed hebben. Zo helpen we waar nodig met taalcursussen en doen we extra hard ons best om ook de mensen die de vijftig al zijn gepasseerd te helpen.”

Dat idealisme is ook terug te vinden in wat Gerrit de ‘circulaire economie’ noemt. Door zijn ervaringen vanuit een eerdere loopbaan binnen de telecomwereld kwam zijn focus meer te liggen op duurzaamheid. “Dat één van mijn bedrijven opereert binnen de wereld van de windenergie is een bewuste keuze. Zo ligt ook het dak van mijn huis vol met zonnepanelen. Ik wil dat mijn kleinkinderen kunnen opgroeien in een schone wereld.”

En dat is ook waar wij elkaar hebben gevonden. “In mijn netwerk zoek ik altijd naar nieuwe mogelijkheden en verbindingen. Zo vroeg men mij of ik nog een goed pand wist voor een startend bedrijf in goederentransport dat emissieloos te werk ging. Ik heb Iwan en de eigenaar van het pand aan elkaar gekoppeld en zo is het contact verder gegroeid. Sindsdien laat ik de bezorging van werkschoenen voor onze mensen via Lessgo doen. Ik hou van hun aanpak en zal ze blijven steunen om verder te groeien. Ik ben tenslotte fan!”

Contact