SCOPE gaat voor duurzame distributie met Lessgo

SCOPE scholengroep in Alphen aan den Rijn wordt de eerste klant van Lessgo, een nieuw bedrijf voor duurzame stadsdistributie in Alphen. Door de vrachten van en naar de SCOPE scholen efficiënter te organiseren, levert deze samenwerking milieuwinst op. Ook de overlast van verkeer in de gemeente wordt minder.

De broers Iwan en Odaccar Blokker van Lessgo hebben eind september samen met Ronald Kollen, controller van SCOPE scholengroep de samenwerking bezegeld. Kollen: “Het onderwijs staat niet bekend als erg ondernemend, maar voor dit soort innovatie is onze organisatie juist heel geschikt. We hebben met veel locaties en korte ritjes te maken, daar is dus winst te halen door efficiënter te werken. We voelen het ook als onze maatschappelijke opdracht om duurzaam in te kopen.”

Iwan Blokker: “Het principe is vrij simpel: goederen komen bij onze opslaglocatie binnen. Wij bundelen de vrachten en leveren ze af. Dat bespaart al een heleboel ritten, dat is ons eerste doel. Daarnaast rijden we op de duurzaamste manier: bijvoorbeeld met de elektrische fiets of over het water, dat hier in Alphen dwars door het centrum stroomt. Ook voor de leveranciers scheelt het tijd en kilometers als ze hun goederen bij ons af kunnen leveren.”

Odaccar Blokker: “Minder verkeer ontlast de gemeente, vooral het centrum. Het is voordelig voor het milieu. Geluidsoverlast en drukte tijdens de spits nemen af. We zoeken natuurlijk naar meer partners om mee samen te werken, behalve SCOPE, dat levert meer voordeel op. Ook kijken we wat we kunnen doen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.”

bron: Scope scholengroep

 

Contact