Stadsdistributie: een vervoersrevolutie?

De stadsdistributie moet drastisch anders georganiseerd worden als je wil dat het verkeer niet om de haverklap vast zit. Met alle narigheid van dien. Dat constateerde Walther Ploos van Amstel, specialist in stadslogistiek, begin 2018. Volgens hem zijn voor een soepele stadsdistributie onder meer elektrische vrachtwagens, het slim inzetten van data met geavanceerde IT-technologie, en hubs aan de rand van de stad nodig.

Een revolutie zal dat niet opleveren. Wel opgewekte vervoerders die niet geplaagd worden door opstoppingen, en zonder tijdverlies en stress hun goederen af kunnen leveren. En, nog belangrijker, het zorgt ook voor een schoner milieu. Steden met inwoners die niet ziek worden van kwalijke gassen, verkeerslawaai en andere verkeersoverlast.

Slimme, schone bevoorrading

StadsdistributieMet Lessgo leveren wij een bijdrage aan een stadsdistributie zoals steeds meer steden die voor ogen staat. Ook Alphen aan den Rijn. Wij willen de stad op een slimme manier bevoorraden, met zero-emissie voertuigen: met elektrische busjes en boten, bakfietsen, cargobikes en fietsen.

Met behulp van de nieuwste IT-technologie bedenken we integrale oplossingen om de verkeersdruk binnen Alphen te verlichten. Daar speelt onze hub aan de rand van Alphen aan den Rijn, bij water en wegen, een belangrijke rol in.

Bundeling

In onze hub kunnen goederen de hele dag gelost en geladen worden. Wij zorgen ervoor dat de goederen vanuit elders in Nederland op de juiste plaats in Alphen worden afgeleverd. Door bundeling van pakketten die dezelfde kant op moeten, zijn onze transportmiddelen efficiënt gevuld. Geen enkel busje gaat halfvol de hub uit. Dat betekent niet alleen een besparing in vervoerskosten, ook wordt zo het aantal verkeersbewegingen in de stad drastisch beperkt. Een zegen voor de stad, want verkeersdoorstroming en stadsdistributie lopen zo gesmeerd. En ook een zegen voor de stadsbewoners en het milieu.

We leveren niet alleen goederen af, we halen met ons groene vervoer ook zendingen in Alphen op die naar klanten elders in Nederland moeten. Ook dat doen we efficiënt, door zendingen te coördineren. Vervolgens kunnen transporteurs de goederen ophalen en naar de juiste bestemming vervoeren.

Wil je hier meer over weten en eens met ons in gesprek komen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Contact